FAN CLUB

About Me

My photo
Port Klang, Selangor, Malaysia
Hai...Nama diberi Irma A. Wahid...Seorang Graphic Designer...Bekerja di Bandar Baru Klang..Blog dibina sekadar suka-suka, share tentang diri sendiri atau isu-isu semasa, gosip artis, info kehidupan dan sebagainya...SINGLE??? Opsss..tidak...sudah berpunya dan bakal menamatkan zaman bujang bersama sidia yang tercinta...

Nov 26, 2012

KONVOKESYEN UiTM KE 77..MISI SUDAH SELESAI..PENGHARGAAN KEPADA SEMUA

Salam Satu Malaysia
Alhamdulillah,,,setelah 5 tahun kita berhempas pulas, bermalasan, bertunggang terbalikan dalam mengejar MISI yang satu ni.....IJAZAH SARJANA MUDA (KEPUJIAN) (SENI REKA GRAFIK) akhirnya tamat jua....kita bergelar Graduan sekarang....fiuhhhhh..legaaa...belajar pun da habis..kerja pun dah dapat...ape lagi MISI yang perlu dicari??
ahhaaaa...guess what la?? mesti dah tahukan~~


credit to Sahabat dari diploma Fariz Saila aka Beetot yg snap pic the cutest girl la....hahahah.....puiiii


my mom n dad....mereka lah yang memberi dorongan dan semangat selama ni..jatuh bangun, kering poket, mintak duit sume nya kat depa ni...tanpa mereka, kejayaan camni tak kan berlaku..berkat doa keduanya kita BERJAYA!!!!!!! Terima Kasih kerana lahirkan saya ke dunia untuk jadi org yg berjaya..
kita satu-satunya anak mama dan abah...kita harap kita da cukup memberi kepuasan kepada kalian selama kita hidup ni..dan harapan kita, kita dapat berbakti dgn kalian selama hayat masih di kandung badan... =')


5 tahun juga la kami berempat bersama-sama harungi ikatan persahabatan yang sangat rapat ni....ko nangis, aku nangis, ko gelak, aku gelak, ko buat lawak, aku bagai nak rak gelakkan ko,..itulah kami....AIMAN, HAZIRAH, SAUD.....rakan atau lebih tepat lagi SAHABAT dunia akhirat....
thanx juga kepada semua rakan yg x dapat kita nak sebut dalam ni sorang2...love u all muahhhhhhhhh


memandangkan gambar tak berapa nak banyak sangat, kita just nak ucapkan terima kasih kepada yg wish TAHNIAH....kepada sepupu kita yg ingin kita turut mendoakan anak beliau beroleh kejayaan sebegini, Insyaallah mereka juga akan merasai moment begini...

TERIMA KASIH JUGA kepada barisan pensyarah yang tak jemu ajar macam-macam kat kita....segala nasihat atau ajaran anda akan kita ingat dalam hati dan minda....kerana anda juga kita berada di atas pentas tersebut....

kepada yang tersayang FIKRY RAHIM....walaupun ketidakhadiran kamu ke majlis bermakna kita, kamu tetap dalam ingatan....terima kasih sbb selama ni kamu juga salah seorang pendorong kuat untuk kita berjaya...dari zaman belajar di MELAKA lagi, kamu sanggup turun berjumpa kita tuk bg dorongan..di SHAH ALAM, kamu juga orang belakang kita yg selalu faham dgn masalah kita..menjadi tempat luahan hati bila stress dgn assigment..hehe..thanx sayang..love u so much


SELESAI sudah majlis bahagia kita.....harapan kita semangat untuk kita menyambung pelajaran ke peringkat MASTER pula lepas ni masih dalam ada diri..heheh....nak gak rasa ade PhD ke lak lepas ni...
insyaallah



112 ways to say... i love you




English - I love you
Afrikaans - Ek het jou lief
Albanian - Te dua
Arabic - Ana behibak (to male)
Arabic - Ana behibek (to female) 
Armenian - Yes kez sirumen
Bambara - M'bi fe
Bangla - Aamee tuma ke bhalo aashi 
Belarusian - Ya tabe kahayu
Bisaya - Nahigugma ako kanimo
Bulgarian - Obicham te
Cambodian - Soro lahn nhee ah
Cantonese Chinese - Ngo oiy ney a 
Catalan - T'estimo
Cheyenne - Ne mohotatse
Chichewa - Ndimakukonda
Corsican - Ti tengu caru (to male) 
Creol - Mi aime jou
Croatian - Volim te
Czech - Miluji te
Danish - Jeg Elsker Dig
Dutch - Ik hou van jou
Esperanto - Mi amas vin
Estonian - Ma armastan sind
Ethiopian - Afgreki'
Faroese - Eg elski teg
Farsi - Doset daram
Filipino - Mahal kita
Finnish - Mina rakastan sinua
French - Je t'aime, Je t'adore
Frisian - Ik h├óld fan dy 
Gaelic - Ta gra agam ort
Georgian - Mikvarhar
German - Ich liebe dich
Greek - S'agapo
Gujarati - Hoo thunay prem karoo choo 
Hiligaynon - Palangga ko ikaw
Hawaiian - Aloha Au Ia`oe (Thanks Craig)
Hebrew - Ani ohev otah (to female) 
Hebrew - Ani ohev et otha (to male) 
Hiligaynon - Guina higugma ko ikaw 
Hindi - Hum Tumhe Pyar Karte hae
Hmong - Kuv hlub koj
Hopi - Nu' umi unangwa'ta
Hungarian - Szeretlek
Icelandic - Eg elska tig
Ilonggo - Palangga ko ikaw
Indonesian - Saya cinta padamu
Inuit - Negligevapse
Irish - Taim i' ngra leat
Italian - Ti amo
Japanese - Aishiteru
Kannada - Naanu ninna preetisuttene 
Kapampangan - Kaluguran daka
Kiswahili - Nakupenda
Konkani - Tu magel moga cho
Korean - Sarang Heyo
Latin - Te amo
Latvian - Es tevi miilu
Lebanese - Bahibak
Lithuanian - Tave myliu
Malay - Saya cintakan mu / Aku cinta padamu 
Malayalam - Njan Ninne Premikunnu
Mandarin Chinese - Wo ai ni
Marathi - Me tula prem karto
Mohawk - Kanbhik
Moroccan - Ana moajaba bik
Nahuatl - Ni mits neki
Navaho - Ayor anosh'ni
Norwegian - Jeg Elsker Deg
Pandacan - Syota na kita!!
Pangasinan - Inaru Taka
Papiamento - Mi ta stimabo
Persian - Doo-set daaram
Pig Latin - Iay ovlay ouyay
Polish - Kocham Ciebie
Portuguese - Eu te amo
Romanian - Te iubesc
Russian - Ya tebya liubliu
Scot Gaelic - Tha gra\dh agam ort 
Serbian - Volim te
Setswana - Ke a go rata
Sign Language - ,\,,/ (represents position of fingers when signing'I Love You')
Sindhi - Maa tokhe pyar kendo ahyan 
Sioux - Techihhila
Slovak - Lu`bim ta
Slovenian - Ljubim te
Spanish - Te quiero / Te amo
Swahili - Ninapenda wewe
Swedish - Jag alskar dig
Swiss-German - Ich lieb Di
Surinam - Mi lobi joe 
Tagalog - Mahal kita
Taiwanese - Wa ga ei li
Tahitian - Ua Here Vau Ia Oe
Tamil - Nan unnai kathalikaraen
Telugu - Nenu ninnu premistunnanu 
Thai - Chan rak khun (to male)
Thai - Phom rak khun (to female) 
Turkish - Seni Seviyorum
Ukrainian - Ya tebe kahayu
Urdu - mai aap say pyaar karta hoo 
Vietnamese - Anh ye^u em (to female) 
Vietnamese - Em ye^u anh (to male) 
Welsh - 'Rwy'n dy garu di 
Yiddish - Ikh hob dikh
Yoruba - Mo ni fe

Nov 23, 2012

Malaysia Gooners Terrace Alliance (MGTA) - Going Start To Crazy


I be proud to share with u guys some video from Malaysia Gooners Terrace Alliance (MGTA)



Some Arsenal's fan chant before NLD (Arsenal vs Tottenham)

Oh when the Spurs… Go marching down…
Oh when the Spurs Go marching down…
I wanna be.. in that number…
Oh when the Spurs go marching down.
Oh when the Spurs! (Oh when the Spurs)
Go marching down! (Go marching down)
Oh when the Spurs go marching down,
I wanna be a in that number,
Oh when the Spurs go marching down…


Mereka semua rakan-rakan saya, satu geng support ARSENAL di Malaysia...
Apa pandangan anda????
Semua club pun boleh begini, asalkan niat itu satu' BERSATU KITA TEGUH, BERCERAI KITA ROBOH'...
We are one Big Family...

AMS - ARSENAL MALAYSIAN SUPPORTERS....
'Tiada Yang Mustahil'

PEKERJAAN YANG TAK DIRANCANG

Salam Jumaat
Lama tak menjengah blog sendiri selepas kita dah dapat pekerjaan baru ni..
Dahulunya belajar bidang Seni Lukis & Seni Reka (Grafik & Media Digital), kini lain pula kerjayanya...
Bekerja sebagai Marketing Executive di salah sebuah syarikat e-Marketing di Puchong...
hahaha..orang kata sekarang ni memang susah nak cari kerja yg betol-betol kene dgn bidang yang kita belajar dolu-dolu...tapi takpe asalkan dapat timba pengalaman baru kan..lagi pun masa belajar pun ade gak kelas marketing & entrepreneurship dulu...belajar la gak side business sikit-sikit...so takde masalah

korang kalau nak cari kerja tu tak perlulah memilih sangat..memang la kene pilih betol-betol tapi jangan demand..tu je...selagi dia menepati syarat yang korang nak, korang try dulu,,tak rugi pape pun try,,kalau rase kerja da 2-3 bulan x sesuai ke, nak cari lain, carilah,,,make sure korang dah ade experience and rekod yang baik,,,jangan la sebab korang berhenti tu kerana masalah tingkah laku...memang la tak berbaloi kalau tukar keje pun

apa pun kerja baik-baik weh...jangan ada masalah disiplin,,,
ok geng...amik masa sekejap je update blog sementara keje masih belum menimbun...
heheh..bye..salam~~~

wanita dan kerjaya....tak mudah digugat..(gambar hiasan)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...