FAN CLUB

About Me

My photo
Port Klang, Selangor, Malaysia
Hai...Nama diberi Irma A. Wahid...Seorang Graphic Designer...Bekerja di Bandar Baru Klang..Blog dibina sekadar suka-suka, share tentang diri sendiri atau isu-isu semasa, gosip artis, info kehidupan dan sebagainya...SINGLE??? Opsss..tidak...sudah berpunya dan bakal menamatkan zaman bujang bersama sidia yang tercinta...

Feb 21, 2011

gambar rumah hantu SEK 2 - part2

salam satu malaysia....
entri aq yg lepas berkenaan rumah hantu kat sek 2 hanya lah cerita yang diceritakan oleh penghuni rumah tu dulu..dan sekarang baru aq dapat gambar rumah tu...thanx kat khairil idlan yang telah share gambar ni dgn aq...nak tengok jom~~~






ni kawasan rumah di luar dan di dalam pada waktu malam..tengok waktu siang lak...tapi gambar tu seperti rumah sudah diroboh...betul ke??? kata member aq ade org yg baru pindah masuk..tpi kenapa gmnbr ni kene roboh lak..haaa..tu aq kene siasat..nanti aq g tgok sdri samada rumah tu wujud lagi ke tak...hihihiiiiiiiiiiiiiii




so kenyataan sebenar keadaan rumah tu aq belum kenal pasti lagi..tpi nnti aq cek..hahahaha...

p/s: scary kan bile tgok time mlm rumah tu...katanye kat sek 12 pun ade gak satu rumah hantu..hantu pun nak de rumah gak..apelah korg


Feb 19, 2011

KaraK - filem SERAM PERTAMA KRU

haaa...kali ni aq asyik update filem terbaru yang bakal ditayangkan di pawagam je..untuk pengetahuan korang jugak...pada sesape yg minat genre seram, so jom kite g tengok filem ni same2...aq pun da x sabar nak tgok weh..bile ditayangkan itu tak diberitahu lagi...


katanya cite ni berdasarkan crite sebenar yang berlaku di lebuhraya KARAK yang selalu alami banyak incident kt situ...satu lagi usaha bersama adik beradik KRU dalam memartabatkan filem MALAYSIA...I LIKEEEEEE




trailer KARAK


p/s: aq memang gemar crite seram ni

HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA by KRU


salam satu malaysia
entri kali ni aq nak war2 kan tentang satu filem yang aq rase sgt terbaik dari segi jalan cerita dan style yang telah YUSRI KRU gunakan...aq kagum dgn hasil karya dia..sanggup pegi luar negara tuk blaja teknik CGI..camnilah anak malaysia yang sentiasa nak kemajuan..

tengok poster filem dia pun da cam style luar negara..(bagi aq la)...so aq rase kite patot sokong industri perfileman malaysia...


adek beradik ni memang sangat produktif dan maju ke hadapan (the star online)....tayangan akan dimulakan pada 10th march 2011..so aq pasti takkan ketinggalan punye maaa.....mesti tgok sbb filem ni jugak ade pelakon dari luar seperti Stephen Rahman Hughes (pelakon PUTERI GUNUNG LEDANG)..dan katanya ada jugak wat penggambaran dekat negara luar..HEBAT KAN!! dan pastinya set penggambaran dan menggunakan pelakon yang ramai mesti memerlukan bajet yang banyak kan? jadi untuk itu, kite mesti sokong dan buat citer ni BOX OFFICE

trailer HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA 



apalagi kawan2!!!
jom kite pegi tengok filem ni sama2 dekat wayang nanti...byeee



AKU NAK MASUK BLOGLIST ATOK!

klik banner tuk maklumat selanjutnya

sekian~~~(tu je kot)

hai atokkkkk


ceq nak join bloglist tomatokering

klik banner for information


...jom masuk dlm list blog sidia...
...tak reti nak komen ape da ha tntg blog dia,,sb bru je tgok ni haa...
...sapa nk join klik banner kt ats tu ok...

kemaruk movie BURLESQUE...HOT AND SEXY

salam semua


dah tengok movie terbaru yang tengah main kat wayang sekarang..tajuk 'BURLESQUE' lakonan sulung CHRISTINA AGUILERA....aq bukan la peminat dia tapi aq suke tgok citer ni sbb dy genre musical...bnyk lagu best2 yg korg boleh layan la (klu suke dance mesti korg suke citer ni)


synopsis:
mengisahkan tentang gadis kampung (CHRISTINA AGUILERA) datang ke bandar untuk mengejar impian dia untuk menjadi penyanyi kelab. Atas dasar minat dan kegigihan dia, dia diterima bekerja di sebuah kelab malam terkemuka yang diberi nama BURLESQUE...so untuk tawu lebih lanjut tentang kisah seterusnya, nak tawu cane dia menyanyi dan menari dengan seksinya, jgn lupe tengok di wayang berdekatan anda..(wahhhhh...mcm promoter movie lak aq) hahahahah

salah satu scene di pentas yang penuh glamorous

CHRISTINA AGUILERA & CAM CIGANDET (cast)

the outfit time CHRISTINA wat persembahan

pelakon BURLESQUE



aq x tgok kat wayang pun tapi aq da dapat dri download je..hahahahah...meh la tgok weh...pasti best punye la..(bg lelaki mesti kata citer ni nagrut)...hahahah...tu lah yg bf aq kate..ceh..x suspek (patotnye respek) kat minat gf dia ni..haish..
lagu sound track citer ni pun memang layan la..aq tgok ulang2 kali kot pastu siap nyanyi bagai dgn gaya CHRISTINA la...taw jelakan cane dy menyanyi...


list lagu yang ade dalam citer ni: 


1. Something’s Got a Hold on Me – Christina Aguilera

2. Welcome to Burlesque – Cher

3. Tough Lover – Christina Aguilera

Burlesque, Movie, Soundtrack, Christina Aguilera, cd, audio, box, art4. "Long John Blues" – Nikki

4. But I Am a Good Girl – Christina Aguilera

5. Guy That Takes His Time – Christina Aguilera

6. Express – Christina Aguilera

7. You Haven’t Seen the Last of Me – Cher

8. Bound to You – Christina Aguilera

9. Show Me How You Burlesque – Christina Aguilera

10. The Beautiful People (From Burlesque) – Christina Aguilera

kisah SERAM di seksyen 2 SHAH ALAM (hot)

korang nak baca tak cerita seram ini..mungkin ade yg pernah baca tapi aq saje je nak bg org len baca mana yang xtaw lagi..sapa duk area SHAH ALAM mungkin da sgt taw kisah ni...kisah ni diceritakan semula oleh penyewa rumah tu....baca kisah selanjutnya~~



9 tahun lepas aku dpt smbung bljar kt uitm shah alam. So,perkara pertama yg kna fikir ialah aku nk duk mn sbb ak xdpt hostel. Oleh sbb kerajinan & keperihatinan yg ada kt aku n kwn2,maka dpt le aku ngn kwn2 aku umah sewa.....dekat2 area seksyen 2. Berhampiran ngan wet world [kalo korang tau la]. 

Uma tu bunglow 2 tingkat ngan 4 bilik. 3 bilik kt atas n 1 bilik kt bwh. Kitorg semua berlapan,kiranya 2 org utk 1 blk la. Aku ringkaskan je la,kitorg msuk umah tu ngan perasaan berbelah bahagi. best, suke, pelik, rimas, takut semua ada. 

Pertama,tuan umah hanya amik rm50 je sbg deposit n sewa prtama hanya byr bile msuk bln kedua kami duduk uma tu. Kiranya bln prtama ni free la....[?] 
Kedua,tuan umah x bg kitorg bwk brg bnyk2 sbb nnt pnat nk angkat blk katanya... 
Ketiga,pokok ara tepi umah tu bsr sgt smpai dahan dia bleh msuk kt tingkap blk atas. 

Mlm pertama duk uma tu kitorg xtido sbb sibuk punggah n kemas brg+lyan dvd korea . Citer seramnya start ms hari kedua. xpayah nk tunggu mlm,siang2 pon kitorg dah kna kacau. Azmi "dagu" org first kena. 

Ms tu br kol 10.30pg [anggaran aku la], si Azmi ni bgun nk memerut. So dia g la toilet bwh tu tp dlm toilet ada org [sbb pintu tutup]. Toilet atas plak rosak, tuan umah kta nnt dia btulkan. Tunggu punye tunggu, xkuar-kuar org dlm tandas ni. Jd Azmi ni memekik la soh cpt sket kuar sbb dia xtahan. Akibat jeritan c azmi ni, abis satu umah bgun gi tengok peehal. Yg peliknya, kitorg berlapan smua ada, abih tu sape yg kt dlm tandas ni? Pintu toilet lak berkunci siap ada bunyi org flush jamban lg.... Dlm reramai ni,Lan sorg je yg berani sket [mgkin psl dia ni keturunan bugis kot], dia g rentap pintu toilet tu smpai trbukak. Xde org tp dr kesan yg ad,pintu tu mmg dikunci dr dlm. Last2 si azmi xjdk berak...mngkin psl takut kot. 

Mlm tu kitorg kna lg teruk. 

Ms aku nyenyak tdo mlm tu tetiba jek ad org tarik dua2 belah kaki auk sampai jatuh dr katil. Kepala aku terhentak dulu kt lantai!! Ape lg,hangin la aku sbb ingat bdk2 nk wt pedajal kt ak tp bl aku bangun xde org plak. Yg ad cume c Lan yg ngah membuta kt katil atas. Ak x rs Lan yg buat sbb confirm dia tdo mati. Bl ak kuar bilik, ak dgr bdk2 ngah ketawe. Rupenya diorg ngah layan dvd kt hall bwh. Ak pon msuk blk balik sbb still bingung lg tp br ak terperasan ms ak ngah jengah kebawah td ak perasan Lan ada!! Bukan ke td ak nmpk dia ngah membute dlm bilik? Ahh suda... 
Dgn perasaan berani2 takut ak tgok atas katil Lan ada bonjol bwh selimut,kiranya mcm ad org la. Ak tarik kain selimut tu n guess what? ad batu nisan yg da retak2 dn otomatiknya blk ak diselubungi bau hapak+hanyir yg sgt2 kuat. 

Ms ni korg jgn tnya ak la ape aku buat sbb kalo menda ni jdk kt korg pon xkan korg nk stay lg dlm blk tu btol x? Ak rs kaki ak da x jejak tanah da sbb lari laju sgt. Aku lari kuar dr bilik tu & g ke hall sbb nk gtau member2 ak la kononnya tp yg mcm haram jadahnya member ak sorg pon da xde kt hall. Nk tau diorg kt ner? semua da duduk kt luar umah!! Rupanya diorg awal2 lg da kna kacau. Yg lakhanat nye, xde sorg pon kejutkan ak....taik betol diorg ni. 

Lepas diorg tenangkan aku, kitorg decide nk buat ape skang sbb skang ni da pkul 3 pg. Nk mtk tlg tok imam,umah tok imam pon kitorg xtau. Nk mtk tlg jiran, kiri kanan umah kitorg cina. Last2 salleh ajk lepak restoran hakim jek smpai pg. Bunyinya mcm senang tp memasing semua xpakai baju pastu pakai boxer ngan kain pelikat jek. Mau x mau trpaksalah jgk kitorg msuk uma tu balik sbb nk amik suar, wallet n kunci motor. 
Oleh sbb bilik c Bob ngan Naim je yg kt bwh, maka kitorg decide le nk pinjam baju n suar dia. Masing2 tkut nk naik tingkat atas. Wallet pn ak tinggal. Masing2 pakat gn duit naim lu. Nasib baik kunci motor kitorg sangkut kt dinding [tmp penyangkut]. Ms nk kuar dr rumah tu, Wak plak perasan ad bdk pompuan kt pintu dapur ngah senyum sambil babai tgn kt dia. Yg ak plak bole trperasan bdk tu jgk sbb ak tgk muka wak da kejung+pucat lesi. Sekali bdk tu senyum rs mcm nk trkincit dlm suar la... Kepala lutut ak menggigil sampai kt restoran hakim!!!!   

gambar hiasan



Lepas smp kt restoran hakim tu,memasing sibuk buka cerita trmasuk ngan ak skali la. Memula Wak cerita la,mlm tu lebih kurang kol 12 lebih,dia sibuk download lagu tetiba ad bunyi mcm org baling batu kt tingkap bilik dia. Bl dia jengah,dia nmpk ad sorang pompuan duk kt atas pokok kayu ara sblh umah tu,pakai bju putih + kekuningan+ koyak2+ rambut panjang. Yg sadisnya,pompuan huduh tu boleh senyum kt dia plak. Wak ni ape lg tutup tingkap bilik dia n terus nk kuar g bilik ak la kononnya. Malangnye, lg sekor plak hantu duk kt dpn pintu bilik dia tp kali ni antu budak. So dia amik keputusan terjun dr tingkap bilik dia ke bawah. Akibatnya, kaki dia terkehel. Nasib baik jek xpatah. 

Azmi "dagu" plak cter la yg dia nmpk ad bdk pompuan babai tgn kt dia[yg ni, ak pon kna gak ok]. Ak confirm yg bdk ni bkn manusia sbb ak tgk kaki dia xde!! Sam plak cter dia nmpk hantu tu kt siling umah! Bile buka mate jek, antu tu bebetol "eye to eye" ngan dia. Kiranya memasing semua kena kacau la ni. Dan ak org yg last cerita. 

Ak ckp la yg aku kna tarik dua2 kaki ms tido smp kepala ak terhentak kt lantai. Pastu ak ckp le yg ak nmpk diorg ngah layan dvd kt hall tp c Azmi tetiba nyampuk "bile ms plak kitorg tgk dvd ni?". Rerupanya xde sorg pon yg tgk dvd pg tu!! Dah tu, sape yg ak nmpk? haru betol.....kaki aku yg dr td menggigil makin brtambah kuat menggigil. 

Ngah sibuk2 berborak,aku terbau sesuatu yg kurang enak. member2 ak yg lain pon bau gak. Rupanya si Azmi ni td da terkencing dlm suar sbb takut sgt. Nasib baik mlm tu xramai sgt org kt Restoran Hakim tu. Malu betol. Ak plak bleh ternampak si Sam pakai selipar sebelah lain. Dr sibuk2 cter seram terus jdk cter klakar plak. 

Tengah sibuk2 ketawe, br kitorg perasan yg si Salleh ngan Naim xde ngan kitorg. Yg ad cume kami berenam. Ak, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan. Dlm ramai2 tu cuma Bob sorg jek yg bwk hp, so kitorg try call Naim tp xde org angkat. try call Salleh plak, sama gak xde org angkat. Pastu Lan amik hp Bob tu, dia bc apa ntah agaknye pastu dia soh Bob call naim lg skali. Bob call n bukak loud speaker. Korang tau ape jd? ad suare pompuan ngilai. Gila2 punye ngilai la sampai meremang bulu roma aku. Kami berenam terus terdiam. Last2 kitorg sepakat akan tunggu smpai pg esok br blk umah tu semula n cari Naim ngan Salleh. Lepas dgr suare pompuan ngilai kt hp tu, xde sorang pon antara kitorg brckp....smp subuh!! 

Pukul 7.30pg br kitorg blah dr Hakim. Hati aku masih lg kuat berdebar-debar.Yg lelain ak xtau la. Smp kt dpn umah, ak tgk pintu umah ngan gate da trbukak seluas-luas nye. Ni kalo pencurik masuk ni, memang dia kaye sbb laptop,wallet ngan hp kitorg semua tinggal camtu aje. Bulu tengkuk aku masih lg meremang.Xde sape berani msk umah tu dulu...Aku ingat, ada la 20-30 minit kitorg duk tercanggak kt dpn umah sbb xde sape berani masuk. Ntah camne agaknye hp Bob berbunyi. Hati aku da x sedap. Jgn la kate antu tu call kitorg soh msuk umah. Lan yg angkat. Sebenarnya dlm reramai geng ak ni, Lan la yg paling berani tp kekadang dia jd penakut jgk la. Pihak hospital call, katanya Naim ad kt wad emergency hospital klang. Eksiden katanya. Pihak hospital kata, ada miss call dr no.hp Bob ni, tu yg dia call no.hp Bob ni...ooo00 br ak phm. Yg peliknya Naim eksiden? 

Memasing da serba salah jadinya. Bingung pon iye jgk. Xtau samada nk melawat Naim kt hospital klang or cari Salleh yg hilang. Akhirnya kitorg call tuan rmh utk tgk ape yg patut. Ak ngan Sam plak g hospital klang tgk keadaan naim cmne. Kalo mmg tenat sgt, ak inform yg lelain soh dtg la. Yg lain ak soh cari salleh kt keliling umah, takut2 dia kna sorok. Kami masing2 tawakal aje. Ms otw g hspital klang ni, ak xtau la c sam pecut smpai berape tp hati ak masih lg kuat ckp yg hal ni x abis lg. 

Smp hospital,aku terus cr Naim. Sebak betol hati ak tgk Naim serius parah. Kaki dia teruk. Doktor kata kena lenyek ngn keta or something else la. Kes dia ni langgar lari. Naluri ak kuat ckp yg umor Naim ni x panjang sbb darah bnyk gile kuar. Sam plak xsanggup tengok, air mata dia da berjurai-jurai cam air terjun. Doktor pon ckp yg dia ni da nyawa2 ikan,xdpt nk tlg bnyk. Ak duduk kt tepi Naim, dia bole brckp lg tp sangkut2. Dia mntk maap sbb buatkan kitorg jdk susah. Berulang-ulang kali dia mntk maap tp ak msh lg xdpt tangkap ape yg dia ckp ni. Akhirnya dia meninggal gak...Ak gagahkan hati ak tepon kengkawan lain gtau psl Naim da meninggal. Ak tgk Sam da trduduk kt tepi balkoni ngan mata merah sbb nangis bnyk sgt. X lama pastu parrents Naim dtg. Ak x sanggup nk tunggu lg n ajak sam balik shah alam. 

Smpai kt umah, aku tgk ramai gler org ngah cari salleh tp xjumpe. Abis satu umah dia geledah. Lastly,ad org tua kt situ mntk tlg ngan sorang ustaz. Ak tak ingt pe name ustaz tu tp lepas asar br kitorg jumpe salleh duduk kt atas busut blkg umah. Yg herannya, da 5,6 kali org cari tp xde plak jumpe dia kt situ. x kisah la janji jumpe balik salleh ni. Kitorg pnye la suke jumpe c salleh ni blk. Memasing amik keputusan pindah dr umah tu haritu jgk. Kebetulan plak kt sek7 [pintu blkang uitm] ad satu umah utk disewa, kitorg pindah situ la. Brg2 naim kitorg angkut skali. Terus terang ak ckp, mmg ak hangin gile tgk muke tuan umah sbb xgtau yg umah ni "keras".ptut la dia soh byr rm50 jek dl pastu xbg bwk brg bnyk2. Chisss...... 

Aku demam 3 hari. 

Jenazah naim selamat dikebumikan kt Raub,Pahang. 

Seminggu lepas tu,keadaan da ok sket cume salleh jek yg sakit2 bdn. Akhirnya mulut aku trgerak nk tny salleh pe yg brlaku sbnrnye sbb sblm naim meninggal tu dia ada ckp kt aku soh tnya salleh satu rahsia. Rupenya ms hari 1st day kitorg msuk umah tu, Naim ngn salleh da wt hal. Dia g cangkulnya busut kt blkg umah tu. C naim plak boleh kuis2 ngan kaki dia. Mgkin psl tu la kaki dia eksiden kot [dlm hati aku la]. Pastu salleh cter la,kn ada mlm yg kitorg satu uma kna kacau tu dia ngn naim pon kna gak. Tp antu tu siap kejar diorg lg smp kt jln. Diorg punya la cuak smp lari ke tengah jln. Ntah mn dtgnya keta tetiba da hentam diorg. naim trcmpak kt tgh jln, yg dia plak kt tepi. Dtg keta lain terus lenyek kaki naim. Pastu,salleh kata dia terus xsedar pape smpailah kitorg jmpe dia atas busut tu. Yg peliknya,cmne dia boleh duk kt atas busut sedangkan dia kata dia da lari kt tgh jln bsr? Nape naim sorg yg kna teruk sgt tp salleh x? 

Akhirnya aku dpt jawapan sbnr. X lama lpas salleh cter ngn aku, dia jatuh sakit. Xtau la sakit pe tp 3 bln pastu dia meninggal. Famili dia sndiri bingung sbb doktor pon xtau sakit c salleh. Tp ak yakin, kes ni ada kaitan ngn busut yg diorg gi gali tu. Ak ngan geng2 ak yg lain smpat ziarah arwah salleh. Paling xbole tahan Bob sbb dia roomate ngan Naim. Mmg ak tau dia sedih sgt......Yg xbole ak lupe, kitorg semua nangis masa angkat jenazah salleh. Rs sedih sgt ms tu.. 

Aku, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan, semua skali slmt abiskan pgajian kt uitm ni. Buat naim ngn salleh, kitorg tetap akn ingat ko smp bebila...al-fatihah ..

p/s: kepada semua penduduk seksyen 2, awas




Feb 15, 2011

header aq sume lambang MATA

dari mula aq wat blog ni, HEADER aq mesti menunjukkan mata....nak tengok header aq mula-mula dulu

header 1

pastu bila da bosan tukar lak style cmni

header 2

then finally baru buat tadi.....

header 3


kenapa sume tema mata yg aq ambil tuk header aq???
kerana kata orang 'dari mata turun ke hati'
so dgn harapan selepas anda bukak blog aq yg tak seberapa ni, teruslah suke dgn tatarias blog ni..huhi

lalalalalala.......

p/s: mata aq cantik tak??? hahahahahha


tak SAMBUT VALENTINE....haram!!

SORRY....bercinta2 jugak tapi tak bermaksud kita kene tiru style omputih sana...meraikan hari kekasih kononnya....nak mengingati seseorang yg kite kasihi tak perlu tunggu hari camni...everyday you must appreciate your beloved dear~~~ ingat tuh!!


so...NO VALENTINES DAY ok!!! hihihi =D

Feb 14, 2011

PENYERI HIDUP & SUKA DUKA


mereka yang menambah keceriaan dalam hidup aku.....dari diploma sampai sekarang..insyaallah, hubungan ni takkan putus sampai bila-bila

Feb 13, 2011

sKETches vERsion fOr PreDatOR

~~hello~~
u all of cose pernah tengok PREDATOR rite?? ala alien yg muke geli2 tu..yekk
ha ni aq ade gambar sketches mula2 predator tu di lakarkan sehingga terjadi lah PREDATOR betul tu kt movie taw....hahaha...org yg wat rekaan makhluk tu dari MALAYSIA taw...kih2..x caye????

ini dia sketches tu~~~


see??? the real sketches rite....gambar sebenar adalah seperti di bawah ini....


jangan percaya sgtlah pencipta lakaran ni org MALAYSIA..hahaha....sebenarnya ni lakaran dari BF aq...tah kenapa dgn tibe2 dy nak lukis gmbr ni...suke no lukis cmni..detail lak... x reti aq...hahahah



haa ni la pelukisnya......bukan aq ye, tpi sebelah aq tuh.....huhu..sape2 nak lukis potret meh bg gmbr meh..bia dy lukis...heheheheh..(tapi berbayar la) kah3...gurauuuuu





Feb 10, 2011

Fasih berbahasa PERANCIS kata kau!!

salam satu malaysia....

bonjour~~ je mappele IRMA...
huhu..intro dulu dlm bahasa Ibunda aq..hahaha...(konon)...da terlanjur belajar bahasa perancis nanti satu hari mesti nak pergi ke sana la....HONEY MOON...hahahaha...teringin nak pergi Paris..WOW!! romantik...huaaaa menangis aq nak kumpul duit g sana...aq amek pengajian bahasa dalam bahasa perancis...so da 2 sem belajar ni tahu lah sikit-sikit weh...


sahabat baik masa diploma dulu..masa mula2 orientasi kitorg berjumpa dan rapat sampai sem2..pastu bila masing2 da tukar kelas, so da jrg sgt lepak..now gmbr ni diambil kembali masa kitorg kt degree ni..yg tepi kiri sekali, ASH da amek bdg IDE (INDUSTRIAL DESIGN) so lagi la susah jumpa..yg tgh AIN, same kos GRAPHIC gak tpi kelas lain..pun jrg jumpe sgt..so kami amat merindukan zaman rapat kami dulu 


bersama lecturer PERANCIS kami ENCIK RIDZUAN..sgt fasih berbahasa dalam bnyk bahasa cam PERANCIS, GERMAN, ARAB, CINA & sbgainya...woooo...aq pun BAHASA MELAYU pun masih ade slh lagi...hahaha



nama dia JIRAH, kawan baik selepas bertemu dgn AIN & ASH...mana pegi pun sekarang mesti bersama je...tu lah buku PERANCIS yg kami belajar...sampai tergeliat lidah nak nyebut bahasa tu...


Feb 7, 2011

bercuti ke KAJANG rumah sidia

salam satu malaysia


SELAMAT TAHUN BARU CINA
harap masih belum terlambat nak wish kan...
orang cina raya, aq pun pegi beraya gak..pegi rumah org tersayang...saje je da lama tak melawat family dia...duk kat KAJANG sehari then esoknya pegi umah mak teh dia lak kt SEREMBAN...dapat kenal family dia lebi dekat lagi noh...kata nak jadi bakal menantu terbaeekkk...kah3 =D


bersama ibunya..time ni kitorang pegi jalan2 ke PUTRAJAYA....yg tu adek perempuan dia..yg amek gambar ni plak bapak dia..hahahah

Feb 5, 2011

Feb 4, 2011

aku dirisik!!!

wow!! entry nak gebang eh..hahahhaha..korg tertipu...walaupun mmg ade dah org mmg nk risik aq dulu (aq x terima, muda g)...taklah..aq bukan dirisik pun cume aq sekarang berjalan ke rumah future mother in law aq kat KAJANG..(wah, berangan)...kata raya, so aq sdang beraya la ni...now detik aq sedang menaip entry ni aq di SEREMBAN lak..uma makteh dy...so kt rumah org kene lah wat rajin weh..amek hati..kih2..tpi aq mmg rajin la..baik taw..sapa dpt kawen dgn aq, lucky man....hahahahahahaha...daaaaa u olls

Feb 3, 2011

ade header baru..yeay!!

jam menunjukkan pukul 03:53 am (03/02/2011) aq telah menyiapkan satu header baru...bosan dgn yg lame so bertukar pula ke baru punye...

Feb 2, 2011

25 FaCTS ABout Me shouLd kNow

salam satu malaysia

hey guys...1st of all aq nak say thanx to ANNA bcoz tag aq tuk satu entry ni...quite interesting sbb dgn cara ni kite blh kenal blogger yg len dgn lebih rapat...it simple jus write down about urself dlm 25 fakta menarik kot...hahahaha...then publish..settle...so let's check it out~~~~

  1. name NURUL IRMA AZWA BT ABDUL WAHID...call me IRMA @ EMA
  2. aq anak tunggal, satu2nya dalam family...so aq xyah nk berebut pape dgn sibling yg lain..hahah
  3. masa sekolah rendah aq pernah jadi KETUA PENGAWAS
  4. start menggatal (couple) umur 12 tahun..nmpk sgt time kecik2 g da taw bercinta...kih3...
  5. pernah mewakili sekolah rendah dalam pancaragam sbb dulu mmg minat seni muzik..so aq belajar main recoder..ingat nak sambung sekolah muzik tpi x kesampaian.
  6. pernah wakil sekolah dlm sukan Volley Ball...aq suke sport ni since sekolah rendah & smpi skrg..so klu nak tampar org ni tgn kuat ni..hahahah
  7. aktif kawad time sekolah menengah..join PBSM & pernah join camping itu & ini...kenangan x blh lupe aq join KAWAD KEBANGSAAN untuk HARI MERDEKA dekat Putrajaya...
  8. setakat ni aq pernah kapel seramai 9 orang...kih3...hope yg last ni smpi aq kawen...
  9. sukakan seni lukis sbb aq sedang belajar dalam jurusan seni grafik dkt uitm shah alam.
  10. sukakan binatang berbulu tpi aq alahan pada bulu...suke kucing, hamster, kalau blh rimau pun aq nk bela..kah3
  11. aq ade 3 kawan karib dkt uitm (jirah, saud, aiman) & 2 kawan baik time sekolah (zaba & dila)
  12. aq ada bantal busuk..hahaha
  13. suka sangat bercakap...lebih kurang membebel la...tapi tu la org kata peramah..hahaha
  14. mudah bosan dgn sesuatu perkara
  15. suka makan tapi badan tetap maintain slim..haaa
  16. suka tengok wayang
  17. suka baca komik (hobi baru)
  18. suka shopping (lebih2 lagi klu BF belanja) hahahaha
  19. suka edit gambar bila perlu la...kalau xde keje tu la keje aq...
  20. suka kacau orang...passtu sampai org tu naik rimas dgn aq..hahaha
  21. impikan satu perkahwinan yg sempurna dgn baju kale biru, kek tinggi, nak ade 7 persalinan..haha..giler..tawu BF aq ni macam2 la komen dy
  22. suka outdoor activities...macam jungle tracking, mendaki gunung, & rekreasi
  23. nak bukak design company sendiri share with husband satu hari nanti
  24. mudah sendawa..ahaa bukan sbb aq nmpk kurang sopan bile berbuat demikian tapi badan aq bnyk angin..hhahaha...so selalu sgt sendawa..x kire tmpt..lantaklah..kih3
  25. dan yang terakhir.....aq ni kiut....hahaha..tu fakta perasan dari aq..kah3

so puas da korang baca 25 fakta tntg aq..penat gak la aq nk pkir ape ptot aq wat...hahaha...pasni kene tag lak 25 org kawan yg aq ase aq nak kenal dy lebih lanjut...so inilah senarai yg bertuah


pada sapa yg kene tag, please response de tagging..thank you guys...& make sure leave ur url entry to this comment form...=)))..supaya senang i nak terjah fakta2 u all...daaa



Feb 1, 2011

Hebat ke Korang?

ehem..ehem..salam sejahtera...
hihihihi =) tajuk entry je konon cam bagus eh..padahal aq acah je...korang suka main futsal tak? kalau korang tanya aq, aq jawab aq x suke tengok suke la...sebab BF aq ni kaki futsal...selalu je teman dia tu g main futsal...nak tak nak kene lah aq jadik pembakar semangat dia..kah3..=D

sebab taksub sangat dengan futsal, member dia sanggup la buat jersey sendiri tuk teammate dorang...kemain kan...



nengok la...dorang yang sebok main aq yang kene amek gambar belakang dorang ni...(pic ni aq lah kene snap)..nasib baik aq kenal sume member dia..classmate dy merangkap senior aq gak la...so memang kenal sangat..cuba tengok satu & dua dari kiri nama konon2 cam CRISTIANO RONALDO ye tak?? haa tu adek2 CR la tuh..hahahaha....no7 tu BF aq lah..kih3..yo yo o je..hahaha


p/s: aq tak gemor nak main futsal ni,.nanti kalau orang laki tengok pompuan main mesti tengok 'lain' kan..hahahah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...