FAN CLUB

About Me

My photo
Port Klang, Selangor, Malaysia
Hai...Nama diberi Irma A. Wahid...Seorang Graphic Designer...Bekerja di Bandar Baru Klang..Blog dibina sekadar suka-suka, share tentang diri sendiri atau isu-isu semasa, gosip artis, info kehidupan dan sebagainya...SINGLE??? Opsss..tidak...sudah berpunya dan bakal menamatkan zaman bujang bersama sidia yang tercinta...

May 4, 2011

BEN ASHAARI LELAKI vs PEREMPUAN

klik banner abg ben

lama sudah x join segmen abg ben
maaf kan adik ye bang...heheh

segmen mudah je weh
korang just tulis je persoalan yg sering korang pikirkan kepada kaum berlawanan jenis korang
bukan yang 'misscomunication' punye jantina ea
hahahahah

ok persoalan pertama:
kenapa lelaki perlu ada sifat maskulin tu? kalau xde org pandang remeh ke?

kedua:
asal ramai laki yg saya tengok lebih suke duduk di sit kiri kereta (membiarkan awek drive)? xde lesen ke?

ketiga:
nape laki suke take advantage pada perempuan? pada certain laki jela ye....x sume~~harap maklum

keempat:
kenapa lelaki ade yg susah nak fhm hti prmpuan?

emmm....tu je kot soklan setakat ni
kalau lebih2 tanya kang timbul hal lain lak
ade yg x puas hati pada aq kan..
hahah
bye

19 comments:

Belog MTT said...

MTT singgah dari blog Incik Ben..jempot singgah.. :)

http://lailyqaisyirah.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

Hackers said...

hackers nak jawab soalan tu :

1.soalan pertama : maskulin, mestilah..penampilan kan tu..kang selekeh aje..xde plak org pompuan pandang..haha

2.soalan kedua : Maybe dia xde lesen kot, xpon xpandai bawak kete..wakakaka..

3.soalan ketiga : no komen..heheh..xreti nak jawab.

4.soalan keempat : kenapa ssh? sebeb perempuan pon ssh nak faham kehendak lelaki macam mana..adil kan?

heheh..hackers dh jawabkan bagi lelaki...

Nurul Afifah said...

soalan terbaikk lah.!

aku pon join gak..tp soalan aku ada satu je.. >.<

Irma A.Wahid said...

hackers:

hahahaha,,thx jwbkan...tpi soklan ketiga tu xde jwpn ke cik abg oi~~huhuhu

Irma A.Wahid said...

afifah:

mana soklan ko??? nk tlong jwbkan..hahahahah

SHM said...

terasa cam nak tnye blk pulak

1) ape yg dimaksudkan dgn maskulin 2?

2) kenape perlu llki aje yg drive?

3) nape plak perempuan suka take advantage kat llki? (certain perempuan jela)

4) perempuan senang ke phm hti llki?

bkn nak mempermain2 kan irma, tp cbe jwb dlu soalan2 yg SHM tnye 2. Klu Irma boleh jwb soalan2 2, insya'allah SHM akan menjawab persoalan2 Irma. :D

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Jamal singgah sini ye..

Diary Of Jamal

Irma A.Wahid said...

SHM:

aik??? saya tnye saya pulak kene jawab dulu..huhuh
baiklah~~~

1. bg saya maskulin tu mcm berlagak macho, stylo, konon blh protect wanita...mmg itu pentingkan..lebih2 lagi laki mmg punye tgunggjawab yg besar tuk jg isteri dan keluarga kelak kan...macho n stylo tu satu pakej lain yg dtg tuk usha pmpn...skema pun perlu jugak tpi klu skema sgt, susah woo...pendapat shj..

2. mmg xde undang2 dlm dunia yg menyuruh lelaki shj tuk drive tpi kebanyakan yg sye lihat awek mereka yg drive...kang bile drive x betul, kene lak mara...(ikut pengalaman kawan)..so mengapa tidak anda sbg laki mengambil lesen klu asik nak menyalahkan wanita bwk kete x btul di jalanan

3. take advantage yg awak mksudkn ni cm kikis harta ea?? hahaha...itu slh satu sifat yg mmg x baik..tapi hakikatnye lelaki perlu memberi nafkah yg cukup pd isteri kelak..menurut soklan saya tuh, bab knp lelaki senang je nak ragut maruah pmpn...mgkn slh pmpn jgk sbb gedik sgt nk show off kat laki..tpi klu laki kuat iman, insyaallah ia x berlaku

4. menyentuh bab fhm hati n perasaan ni mmg sukar nak menyebelahi sesapa...bile tnye pmpn laki salah.bile tnye laki pmpn lak slh..so nilai lah sdri sape yg slh..pokok pangkalnya hubungan mereka tu sdri...

sekiann~~~
kesimpulannya:
soklan ape2 pun akan berhubung kait dgn laki dan wanita..sebab manusia xkan berpuas hati dgn sesuatu perkara...=))

Irma A.Wahid said...

jamal:

thx singgah~~~

Bigdaddyz said...

hmm...perang2..hehe

Irma A.Wahid said...

bigdaddyz:
heheh..bukan perang..cume bertukar pendapat..kite kene positif..kan SHM~~~

risa said...

hahahaha comelnye soklan dia
tak berani akak nak jawab...kena tunggu lelaki jawab kan kan kan

Irma A.Wahid said...

kak risa:
haha..bukan ade yg menjawab soklan ni kak..malah ade yg bertnye balik pulak...xpe2..sharing is caring~~~~

en solo said...

wah..
bagus tuanblog ni...
jawab soalan sendiri...



http://solomolo.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-cik-efa.html

husairi zulkifli said...

nak jawab no 4 tu...

memang susah la sunggoh..susah dia lain macam...kalau exam pape ade jugak hint lecturer bagi....kalo pompuan xde hint da.."u tnya la diri u sendirik"..mmpos nak pk..hahaha

Irma A.Wahid said...

en. solo:
hehehe..org tnye balik u~~~ nak x nak i kene jwb balik..tpi tu jwpn bg pihak pmpn la..jwpn dari lelaki x dpt g ni..cne gaya~~~susah ke~~heheh

Irma A.Wahid said...

husairi:
susahkan..heheh..cmtu jgak la susah nak fhm hati laki sebenarnye...hakikatnye same sje situasi nye kan~~hehehe..mmg pening nak pkir cne nak fhm bab hati ni..hehe

SHM said...

1. berlagak macho, stylo, konon blh protect wanita, tak smua llki mcm 2...rasanya ada lg llki2 yg tak berlagak macho, stylo mcm ni pupus kat dunia kot :D

2. (ikut pengalaman kwn ke diri sendri.:D) mgkn sbb llki 2 pnat kot @ sbb2 yg lain...sma mcm mmasak jgak...slalunya pmpn yg masak kan..tp kdg2 llki lah pulak masak sbb hidup saling memerlukan ye tak? klu sma je hri2, bosan la kan..

3. ceh, die yg tnye, tnye blik kte...klu dri segi kikis harta, perempuan jgnla tegak sgt smpi biarkn llki kikis harta die. tp, klu btul llki tu buat cm2, mmg llki 2 bkn dri golongan yg baik2 la. dri segi ragut maruah pulak, dua2 pihak ada salahnya. salah llki sbb x berjaya kawal imannya. yelah, manusia biasa, kalau dah perempuan 2 tergedik2, sy rse x rmi yg bole thn hasutan nafsu n syaitan. 2 sbbnya, terdapat jurang perhubungan llki ngan perempuan dlm islam.

4. mmg btul 2. setiap pasangan perlu mencari titik keserasian utk memahami pasangan masing2.

ceh, mcm pakar la pulak sy ni.
tp mmg btul, klu nak dibahaskan isu llki dgn perempuan ni, tak kan habis sebab Allah menciptakan llki dgn perempuan berbeza baik dri segi ginetik dan juga fizikal. msg2 punyai kelebihan tersendiri..

Irma A.Wahid said...

SHM:
KAN~~~kalu dibahas memang smpi kiamat x abes kan~~~ape yg penting diri kite masing2...baik kite baik lah org nmpk...buruk kite lagi buruk la org tokok tmbhnye~~

thanks ea sbb sudi share pendapat awak~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...