FAN CLUB

About Me

My photo
Port Klang, Selangor, Malaysia
Hai...Nama diberi Irma A. Wahid...Seorang Graphic Designer...Bekerja di Bandar Baru Klang..Blog dibina sekadar suka-suka, share tentang diri sendiri atau isu-isu semasa, gosip artis, info kehidupan dan sebagainya...SINGLE??? Opsss..tidak...sudah berpunya dan bakal menamatkan zaman bujang bersama sidia yang tercinta...

Oct 24, 2012

ARSENAL CHANTING - TOUR TO BARKATH


SALAM CIUM TANGAN~~SELAMAT SEJAHTERAiiiiinyaaa pun adoiii~~

Pada entry post yang lepas berkenaan TRIBUTE CAPTAIN JERRY, (klik link jika mahu baca entry yg lepas) aku ada mention pasal nak update continue event kan?? Janji akan ditepati dan inilah kisah penyambung malam bersama AMS CENTRAL...

Bermula di sebuah kedai terkemuka yang dikatakan 'port Legend'....mesti ahli AMS dari seluruh daerah dan negeri sering tertanya-tanya apakah port legend tersebut??...yg katanya korang kene lepak situ dulu, barulah legend...

OK kedai makan tu sebenarnya bertempat di Padang Jawa, Klang...menu utama adalah PECEL LELE, PECEL AYAM, BAKSO dan sebagainya...tapi kitorang yg selalu lepak situ panggil 'pecel lele' je....familiar sgt dah nama tu dgn geng2 ni..kedai makan ni kire saing-saing AYAM PENYET la...pemiliknya tentulah mbak indon sih~~


pecel lele yg menjadi bualan hangat di PADANG JAWA, KLANG


banyak story kat pecel tu..sebabnya geng2 AMS ni kalau lepas main futsal ke, bola ke, atau tak kira la apa pun aktiviti yg dorang lakukan, mesti lepas tu singgahnya di pecel lele.....memang port utama la tu...datang sana nak pekene EXTRAJOSS...minuman bertenaga yg kononnya bagi depa tenaga sgtlahhh...



extrajoss yg jadi ketagihan geng AMS selepas beraktiviti


nak dipendekkan cerita sebelum kami semua nak konvoi ke satu tempat ni, lepak la situ dulu...tunggu geng yang belum sampai...sambil tu gelak ketawa tak hengat dunia ni..ada je perkara yg disembangkan...bende sekecik-kecik perkara boleh jadi sebesar-besar cerita.....(imaginasi lebih sangat)....

kami nak perkenalkan topik utama perbualan yg sering sahaja diutarakan bila open table...kisah 'nenek superbike'....geng2 ni mmg suka and cinta betol dgn nenek ni..kesian nenek tu sering jadi bahan ujikaji dorang...uitt nasib baik kitorang ade snap gambar satu buat tontonan semua...

introducing nenek superbike...


tulah nenek superbike..belakang JERRY


comelkan????? HAHAHAHAHA......(nak tahu cerita lanjut, meh lepak port legend)

habis pasal lepaking at 'pecel lele'.....continue with MAIN TOPIC....entry ni berkenaan TOUR kami ke RESTORAN BARKATH (lupe lak nama area restoran tu, maaf)....tujuan tour ni sebab satunya kami together2 nak view match ARSENAL against NORWICH..kedua kami nak berarak chanting beramai-ramai (first try buat gitu)...ketiga gathering bersama ARSENAL MALAYSIA...port dorang selalu gath tengok bola kat situ...so kami AMS central ni beralih dari port biasa kat ISKANDARATES menuju lah ke BARKATH...

lebih dari 10-12 kereta (tak sempat nak kira) yg menyertai konvoi tu..jam 11mlm kitorang dah kene gerak sana, sbb nak elak jammed akibat PIALA MALAYSIA kelmarin...takot bersesak dgn penonton yg baru balik dari stadium shah alam...sempat merakamkan beberapa gambar ketika berhenti membuang hajat kecil di stesen minyak....





sampai sahaja di BARKATH, kami dgn teruja memulakan chanting yg diketuai oleh Mohd Shafiq Hassan Baseri diikuti oleh Bahari Bahrin serta Ikhwan Afendi...bersorak dengan penuh semangat sambil berarak di jalan raya sejauh 50meter (agaknya)....berdiri, duduk, macam-macam gaya chanting dipersembahkan....dah takde perasaan malu...watpe nak malu, kite bukan dtg wat rusuhan, kite dtg secara aman...kannnn~~~~~




dah sudah perarakan chanting (kahwin berarak pun tak semeriah itu la aku rasa), standby nak tengok game....macam tu lah perasaan bila kita sesama gathering beramai-ramai..mana yg ku x kenal selama ni baru lah tahu rupe camne...nama pun baru lah tahu, yg selama ni nama duk macam2 kat Facebook, ohh bile tengok live, laaa ini ke orangnya~~~itu lah untungnya bila dah berkumpul, tak kenal jadi kenal, tak cinta maka bercintalah kome...tak kenal maka tak cinta~~~~~~~kannn

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzz
zzzz
(tengah layan game..............ke tido?)






laaa rupenye game malam tu tak menyebelahi Arsenal...tak mengapalah, adat kalah menang dlm permainan..yg penting tujuan sebenar kite dah tercapai...mengeratkan silaturrahim.....berharap selepas ini, saya yg bernama IRMA A. WAHID aka DATIN heheh, dapatlah sesama join lagi ape pun event yg dijalankan kemudian...dan korang juga yang mungkin selama ni hanya sekadar membaca komen di facebook atau blog, melihat gambar2 yg dimuat naik dlm group, mungkin akan terpanggil dan teruja nak rasa sendiri bagaimana gathering bersama kami...

pasal jarak itu tidak membataskan sesiapa pun yg nak bersama kami...AMS bukan sahaja bergiat aktif di CENTRAL dan UTARA, malahan dari seluruh negeri juga sudah ditubuhkan group masing-masing...Insyaallah, satu masa nanti mana tahu admin-admin nak buat lawatan ke setiap negeri...satu cadangan ni~~~





huarghhhhhhhhhhh....dah penat menaip dan korang pun dah penat membaca...
sampai berjumpa nanti di lain event..pasti akan ada updating blog lepas ni dariku yg hanya bagaikan sekecil semut merah dalam AMS ni...=)))

(menaip sewaktu jam 2:30 pagi....gigih sengkang mata)

5 comments:

Ada Van Der Sue said...

Barulah dapat tengok nenek superbike. Puas hati pasni boleh tido nyenyak..... kah kah kah

wansyah14 said...

gambor aku mesti xde kan....

lynndAmya said...

arghhhhhh tidakkk !!! aku dah lama xmakan ayam penyet tuuu~~uuuuu~~~uuu~~~sob2 rindu kat ayam2ku sekalian, hahaha :p

Anonymous said...

Haaaaammmmbbooooii.. name aku ade.. hahaha.. bangge..

silawati^eila said...

jeles2......pasni nk kn join jugak ni....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...