FAN CLUB

About Me

My photo
Port Klang, Selangor, Malaysia
Hai...Nama diberi Irma A. Wahid...Seorang Graphic Designer...Bekerja di Bandar Baru Klang..Blog dibina sekadar suka-suka, share tentang diri sendiri atau isu-isu semasa, gosip artis, info kehidupan dan sebagainya...SINGLE??? Opsss..tidak...sudah berpunya dan bakal menamatkan zaman bujang bersama sidia yang tercinta...

Feb 10, 2011

Fasih berbahasa PERANCIS kata kau!!

salam satu malaysia....

bonjour~~ je mappele IRMA...
huhu..intro dulu dlm bahasa Ibunda aq..hahaha...(konon)...da terlanjur belajar bahasa perancis nanti satu hari mesti nak pergi ke sana la....HONEY MOON...hahahaha...teringin nak pergi Paris..WOW!! romantik...huaaaa menangis aq nak kumpul duit g sana...aq amek pengajian bahasa dalam bahasa perancis...so da 2 sem belajar ni tahu lah sikit-sikit weh...


sahabat baik masa diploma dulu..masa mula2 orientasi kitorg berjumpa dan rapat sampai sem2..pastu bila masing2 da tukar kelas, so da jrg sgt lepak..now gmbr ni diambil kembali masa kitorg kt degree ni..yg tepi kiri sekali, ASH da amek bdg IDE (INDUSTRIAL DESIGN) so lagi la susah jumpa..yg tgh AIN, same kos GRAPHIC gak tpi kelas lain..pun jrg jumpe sgt..so kami amat merindukan zaman rapat kami dulu 


bersama lecturer PERANCIS kami ENCIK RIDZUAN..sgt fasih berbahasa dalam bnyk bahasa cam PERANCIS, GERMAN, ARAB, CINA & sbgainya...woooo...aq pun BAHASA MELAYU pun masih ade slh lagi...hahaha



nama dia JIRAH, kawan baik selepas bertemu dgn AIN & ASH...mana pegi pun sekarang mesti bersama je...tu lah buku PERANCIS yg kami belajar...sampai tergeliat lidah nak nyebut bahasa tu...


11 comments:

nelly said...

wah ..bahasa perancis ..
orang kata susah ..
tapi , kalau mahu , jadi tak susah .hehehe

jom baca :
Korang kategori rajin menulis atau terus menulis ?"

bact said...

bonjour..
je mappelle bact
je aime blogging

nurzakiahothman said...

bonjour,,
1st,sy suka gmbr ain ash kamu tu..suke sgt.tatau npe.warna n style korg kot (abaikan yg blakang tuh)
2nd,sy rindu blog kamu.dah jrg update.
3rd,best tjuk psal one of the subjek yg korg amik gn fren..thumbs up

FaKArePa!n said...

bonjour mademoiselle..
haha.. pernah gak belajar bahasa perancis dari form 1 sampai form 4.. sakng dah lupa habis.. hehe

jom baca.. mati kerana punggung besar..

http://tau4374.blogspot.com/2011/02/mati-kerana-punggung-besar.html

BlueSandal said...

lebiuuuu lah!!!!!!!!!!

ricovines said...

bonjour....jemapele aiman....hahaha....wei ko paham ke bhse france ni?dlm klas asek nk ttdo je...mari mar....hahaha

Irma A.Wahid said...

nelly :: susah woo..tergeliat lidah woo..pening2

bact :: wahhh....suke berblogging ye...menjawab dalam bahsa perancis jugak ni..ade geng maaa

za:: sorry dear..mmg da jrg update blog skrg...xtaw nak update ape dah...hihihih

fakarepain :: ade geng lagi tawu speak franch ni..besh2

jirah:: lebiu too

aiman:: hahahaha..aq pening pala weh cakap franch ni..hentam sdah..lagi2 bila dgr kecik ckp..lagi pecah perut aq..hahahah

bact said...

gua pon belajar la
nama U gua pon ada france la

Irma A.Wahid said...

bact: aiyo jgn la marah..heeheheheh

bact said...

hahah
bila gua marah la??
bila
bila?

Irma A.Wahid said...

ohh..tadaa ka?? ingat mara meh~~ ok2 =))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...