FAN CLUB

About Me

My photo
Port Klang, Selangor, Malaysia
Hai...Nama diberi Irma A. Wahid...Seorang Graphic Designer...Bekerja di Bandar Baru Klang..Blog dibina sekadar suka-suka, share tentang diri sendiri atau isu-isu semasa, gosip artis, info kehidupan dan sebagainya...SINGLE??? Opsss..tidak...sudah berpunya dan bakal menamatkan zaman bujang bersama sidia yang tercinta...

Feb 21, 2011

gambar rumah hantu SEK 2 - part2

salam satu malaysia....
entri aq yg lepas berkenaan rumah hantu kat sek 2 hanya lah cerita yang diceritakan oleh penghuni rumah tu dulu..dan sekarang baru aq dapat gambar rumah tu...thanx kat khairil idlan yang telah share gambar ni dgn aq...nak tengok jom~~~






ni kawasan rumah di luar dan di dalam pada waktu malam..tengok waktu siang lak...tapi gambar tu seperti rumah sudah diroboh...betul ke??? kata member aq ade org yg baru pindah masuk..tpi kenapa gmnbr ni kene roboh lak..haaa..tu aq kene siasat..nanti aq g tgok sdri samada rumah tu wujud lagi ke tak...hihihiiiiiiiiiiiiiii




so kenyataan sebenar keadaan rumah tu aq belum kenal pasti lagi..tpi nnti aq cek..hahahaha...

p/s: scary kan bile tgok time mlm rumah tu...katanye kat sek 12 pun ade gak satu rumah hantu..hantu pun nak de rumah gak..apelah korg


12 comments:

hana said...

sye t'tnye2 gak..
betol ke cite hantu kt sek 2 tu??
kalo betol mmg scary abes la..

Irma A.Wahid said...

wallahualam..tpi ramai yg tawu crrite ni...ntahla selagi kite x nmpk mmg kite sukar percaya..tpi kite pun x blh x caye sgt...mmg btul pun ade satu banglo mewah tu hnye sewa rm50 je...ini la kot sbbnye...sng bk pndah pastu kan dgn x bwk bnyk brg n hrge murah

hakeem kira said...

haha robohkan ? dia marah nanti tau la .

Irma A.Wahid said...

kan~~ nanti hantu tu cari org yg robohkan..da sudah...hahahhaha

Anonymous said...

ade story mase rumah tu kene roboh. masa umah tu kene roboh... Umah kami mmg ade bela kucing tp ade satu hari pada bila umah ijau tu dirobohkan, ade sekor kucing itam datang mintak mkn. kitorang ingat kucing liar mana ntah datang so adik aku halau la kucing tu... ngan kaki. kucing tu kemudian lari menjauhkn diri. then tiba mlm tu adek aku kata die xleh tido... kene 'kacau' dan dgr bunyi berdengus kt telinga die tiap kali nk tdo. mmg xle tdo then die decide tgk tv. but niway die x thn ngantuk .. masuk balik bilik dan lena gk. sok pg die cite kt kitorang pengalamn die mlm td. mula2 x terlintas pun di kepala kaitan ngan umah ijau tu tp aku pikir2 balik, aku pun prasan kucing tu pn dh xde. so aku agak laa... kucing itam yg adek aku halau die smlm mungkin jelmaan ke ape ke... wallahualam. 'bende'2 ni mmg slalu jelma dlm warna itam. so.. it could be.

bila dh sembang psl tu, adek aku sorang lg bukak cite yg die kate mase tgh mandi, botl syampu yg die letak kt tingkap toilet jatuh, xde angin ape ke. tingkap toilet mmg terbukak mase tu..wallahualam. moralnya, kita kene sentiasa barhati-hati dan jgn buat ikut suka hati. x kisah aa pd manusia ke, natang ke, tumbuhan ke dll. tp x bermakna kita takut pd bende2 ni. bila kita takut, debo je bila dgr, bende2 ni bukan main suka la. ssesungguhnya manusia adalah sebaik2 ciptaan Allah berbanding dgn lainnya. Allah maha kuasa dan hanya Dialah yg kita perlu takuti sepanjang masa. minta dijauhkn dr segala malapetaka dan bala. Ameen.

By the way, umah aku duduk mmg blkg umah ijau tu. dh lebih 20 tahun berjiran dn mmg kami xde hal/isu ngan jiran kami. bila kite x kacau org, maka org x kaco kite.... so samelaa, x kisah pd makhluk lain ke... kene hormat juga. (cume excpetional case pd hr umah ijau tu kene roboh, mungkin depa xde tmpt berteduh tu sbb melilau pi 'ziarah' jiran). bab alam ghaib ni bukan urusan kita so jgn nk nyibuk2 'sangat' smpi nk anta krew la, investigate la ape la. amik tahu je sudah.

Pendudk 2/15

Irma A.Wahid said...

sebenarnye gmbr rumah kt ateh ni area mane? aq sdri konfius weh?

Anonymous said...

Umah ijau tu mmg dh kene roboh, mulanya owner baru nk renovate tp cek2 byk pulak nk kene repair. so die robohkn dulu br buat design umah br. umah ijau tu kt jlan bunga cempaka... on the way nk gi skolah

AnNa said...

slalu dengar citer ni...time 1styear degree kat sn lg...tapi xtahu umah yg mn 1...hmmmmm

sweetcardigan said...

hye..jom join cntest ni..
http://sweetcardigan20.blogspot.com/2011/02/cardigan-free-utk-contest-pose-dengan.html

Anonymous said...

Umah hantu tu da kene roboh da.. umah warna ijau...

Putera Helmei said...

psssttt... khairil adlan.. hehehe..

Anonymous said...

Gbr kt atas sekali tu la rumah yg kt sec 12

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...