FAN CLUB

About Me

My photo
Port Klang, Selangor, Malaysia
Hai...Nama diberi Irma A. Wahid...Seorang Graphic Designer...Bekerja di Bandar Baru Klang..Blog dibina sekadar suka-suka, share tentang diri sendiri atau isu-isu semasa, gosip artis, info kehidupan dan sebagainya...SINGLE??? Opsss..tidak...sudah berpunya dan bakal menamatkan zaman bujang bersama sidia yang tercinta...

May 3, 2011

artWORK for project CERVICAL CANCER

ASSALAMUALAIKUM...(tak jawab dosa)

baru2 ni aq baru sahaja menamatkan semester 4 degree aq kt uitm
projek akhir yg betul2 buat habis duit nak print adalah yang dibawah ni
sebenarnya takdelah berhabis sangat
cumanya bile time tgh takde duit suruh print kerja mmg xdelah kan

projek ini tentang advertising atau poster berkenaan CSR atau CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY...ape tuh??? ah korg mesti x tahu mana yang x belajar tentang dunia advertising design ni...kite design sesuatu berdasarkan kempen atau perkara yang berkaitan dengan dunia kebajikan..yang ni aq pilih CERVICAL CANCER CAMPAIGN...kirenye advertising ni dibuat bagi membantu atau memberitahu orang luar tentang AWARENESS penyakit tuh...

wah..aq buat kelas tuition design ke...hahaha..ape yg aq belajar sikit2 aq gtaw la ye x
ini projek grup senanya..idea kite share sesama dan hasilnya konsep dari aq yg diterima lecturer
quite simple...sbb aq suke minimalist je dlm design aq..x suke crowded sgt
knp gune 3 objek dibawah??
mesti korang rase xde kene mengena dgn cancer kan??




itu namanya konsep yg telah aq gunakan
ia dipanggil "bent image with straight headline"
ha ape tu?
maksudnya....menggunakan gambar yg takde kene mengena tpi ia mewakili tujuan sebenar kite punye kempen...dan straight headline tuh, aq explain more straight to the point supaya org fhm..text yg ade pada advert...



ketiga2 makanan ini dipilih berdasarkan ape yg perempuan suke makan
kanser servik kan berlaku pada wanita je so ini yg related gn wanita
kalau korang perhati kan setiap gambar tu x perfect (ade kerosakan di certain part makanan tu)
itu yg menggambarkan kesakitan yg dialami



orang boleh nmpk luaran wanita itu sehat
tapi kanser servik tak nmpk dek mata
so kerosakan dalaman tu yg perlu diambil kira
maknanya message yg aq nak smpikan tu berjaya ke x??
hahaha
anda sume nilai

sekian sahaja pembelajaran kite pada hari ini
bye
=))

6 comments:

HaNa HoNeY said...

wah
kne kreatif gak kan nak wat poster neyh
suke yg ke3 tuh
^_^

AfiQ said...

wow.. cantik2.. n maksud mendalam.. =)

Irma A.Wahid said...

hana honey:
kene creative tu penting yg...tu yg mnarik minat org tuk tgok poster kite...suke yg ke-3 ea??? thanks =)

zOeY zAu YaH said...

cute lah poster..! menarik perhatian sbb cute tp ada mksud tersirat...good2..

Irma A.Wahid said...

afiq:
awak fhm mksudd nye bgus la...heheheh..thx kata cantik~~biasa2 je

Irma A.Wahid said...

zoey zau yah:
cute ea??? cam org nye yg wat ye x?? hahaha..saya perasan...thx la...=))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...