FAN CLUB

About Me

My photo
Port Klang, Selangor, Malaysia
Hai...Nama diberi Irma A. Wahid...Seorang Graphic Designer...Bekerja di Bandar Baru Klang..Blog dibina sekadar suka-suka, share tentang diri sendiri atau isu-isu semasa, gosip artis, info kehidupan dan sebagainya...SINGLE??? Opsss..tidak...sudah berpunya dan bakal menamatkan zaman bujang bersama sidia yang tercinta...

May 4, 2011

berbahas tntg laki dan perempuan...dasat2

heloo korang
penat jgak la nak menjawab soalan yg ditanyakan..
ohh lupe..mesti korang nak tawu ape mende kan
ni haaa segmen LAKI VS PEREMPUAN by abg ben ashaari


aq x bnyk menjawab soalan..ade lah yg aq singgah ke blog dorg tuh..aq jwb gak la
sume soalan nice2 je..hahah..ade gak yg blh thn pedasnye tapi takot nak jawab...kih3
ade plak yg bertnyekan balik soalan pada aq
yelah...soalan yg aq tnye kt entri bwah ni, di tanyakan balik pada aq
gagap gak la nak jawab
hahahaha
tpi xpe
aq positif punye org
org tnye aq jawab je
tapi aq x dpt bnyk jawapan lagi ni tuk persoalan aq
jgn mara ha wahai sang arjuna
bukan nak aibkan kaum anda
cume bertanya
tak salahkan
x tnye sesat jln
heheh
kot2 la berguna pada masa hadapan
pet pot

emm..bagi mr.SHM yg bertnyekan balik soalan yg saya da tnye td
ini jawapan random saya
sebenarnye jwapan pnjg lgi..tpi kang x larat awak nak baca
so ape yg awak baca tu terlintas difikiran je
sbb malas nak pkir pnjg sgt
heheh
harap terjawab

soalan 1:
kenapa lelaki perlu ada sifat maskulin tu? kalau xde org pandang remeh ke?

jawapan 1:
bg saya maskulin tu mcm berlagak macho, stylo, konon blh protect wanita...mmg itu pentingkan..lebih2 lagi laki mmg punye tgunggjawab yg besar tuk jg isteri dan keluarga kelak kan...macho n stylo tu satu pakej lain yg dtg tuk usha pmpn...skema pun perlu jugak tpi klu skema sgt, susah woo...pendapat shj..

soalan 2:
asal ramai laki yg saya tengok lebih suke duduk di sit kiri kereta (membiarkan awek drive)? xde lesen ke?

jawapan 2:
mmg xde undang2 dlm dunia yg menyuruh lelaki shj tuk drive tpi kebanyakan yg sye lihat awek mereka yg drive...kang bile drive x betul, kene lak mara...(ikut pengalaman kawan)..so mengapa tidak anda sbg laki mengambil lesen klu asik nak menyalahkan wanita bwk kete x btul di jalanan

soalan 3:
nape laki suke take advantage pada perempuan? pada certain laki jela ye....x sume~~harap maklum

jawapan 3:
take advantage yg awak mksudkn ni cm kikis harta ea?? hahaha...itu slh satu sifat yg mmg x baik..tapi hakikatnye lelaki perlu memberi nafkah yg cukup pd isteri kelak..menurut soklan saya tuh, bab knp lelaki senang je nak ragut maruah pmpn...mgkn slh pmpn jgk sbb gedik sgt nk show off kat laki..tpi klu laki kuat iman, insyaallah ia x berlaku..bnyl lagi perkaranye yg menampkkan wanita amek kesempatan terhadap lelaki tpi ini satu cth shj..

soalan 4:
kenapa lelaki ade yg susah nak fhm hti prmpuan?

jawapan 4:
menyentuh bab fhm hati n perasaan ni mmg sukar nak menyebelahi sesapa...bile tnye pmpn laki salah.bile tnye laki pmpn lak slh..so nilai lah sdri sape yg slh..pokok pangkalnya hubungan mereka tu sdri...

sekiann~~~
kesimpulannya:
soklan ape2 pun akan berhubung kait dgn laki dan wanita..sebab manusia xkan berpuas hati dgn sesuatu perkara...=))

10 comments:

SHM said...

isu yg agak best nak dibahaskan sbb rmi yg nk memenangkan kaum sendiri...
kalau nak bahas pun, smpi bile pun tak habis...
masing-masing ada kelebihan sendiri..:D

Irma A.Wahid said...

SHM:
betul tu..masing2 xnk kalah tu..bg saya mana yg betol tu saya sokong je..x kire la laki ke pmpn ke..

seyrah_sue said...

yup...ada pro n cons nya..sbb tu lah pentingnya perkahwinan..saling melengkapi..(:

MIMIE AIZA said...

suke la soalan maskulin tu hee

Irma A.Wahid said...

seyrah_sue:
heheh..thats rite sue~~ nak kawen tpi xde duit lak..hehe...gataii

Irma A.Wahid said...

mimie:
kan~~~kene tanye tuh..klu cukup maskulin masuk la hero maskulin tu..hahahaha

Dim Benihana said...

wah gud pendapat...
pasal memandu tu, senang bawak je kereta masing2, xpun naik public je.

Irma A.Wahid said...

dim benihana:
tawu xpe..sorg satu kete..ha senang~~~

mcm ni lah said...

yess aku le follower yg ke 370,. tinggal jejak kt sini,.

Irma A.Wahid said...

hehehe...MACAM NI LA AWAK YE...tahniah sebab jadi follower sye yg ke 370~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...